Actief natuurherstel
Meervoudige impact maken met actief natuurherstel
Zakelijke partners van Oceans at Work combineren ecologisch verantwoord handelen met een strategische voorsprong door actief natuurherstel.
Onze activiteiten sluiten aan bij Nederlandse en Europese regelgeving, wat samenwerking stimuleert. We nodigen partners uit om vanuit een intrinsieke motivatie bij te dragen aan gezonde, veerkrachtige onderwaterecosystemen en daarmee gezamenlijke doelen te realiseren.
Samenwerken
Dit zijn de voordelen voor zakelijke partners om samen te werken met Oceans at Work:
-
De EU Natuurherstelwet stelt ambitieuze doelen voor ecosystemen. Door bij te dragen aan actief natuurherstel tonen zakelijke donateurs aan te voldoen aan EU richtlijnen en bereiden zij zich voor op strengere ecologische regelgeving, waardoor juridische risico's afnemen.
-
De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om een duurzaamheidsrapportage uit te brengen. Sinds 2024 moeten grote bedrijven transparant rapporteren over de ecologische impact van hun werk. Ook kleinere mkb-bedrijven krijgen hiermee te maken. Donaties aan activiteiten rond actief natuurherstel bieden meetbare resultaten die bijdragen aan een geloofwaardige rapportage rond duurzaamheid.
-
Bedrijven zijn verplicht om binnen hun waardeketen risico’s te beheersen en duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken. Dit is vastgelegd in Europese regelgeving volgens de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) en in standaarden van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG). Door bij te dragen aan de activiteiten van Oceans at Work, laten bedrijven zien dat zij proactief investeren in de gezondheid van mariene ecosystemen. Dit levert reputatievoordelen en stakeholdervertrouwen op.
-
Investeren in natuurherstel vermindert de economische risico’s van biodiversiteitsverlies en biedt tegelijk nieuwe kansen. Volgens de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) draagt investeren in ecosystemen bij aan een positieve financiële impact op lange termijn door een gezondere natuurlijke basis voor economische activiteiten.
-
Natuurherstelprojecten spelen een sleutelrol in het herstellen van biodiversiteit, een prioriteit op de EU-agenda. Donateurs ondersteunen directe bescherming van ecosystemen, zoals oesterriffen, en profileren zich als koplopers in duurzaamheid en regeneratief ondernemen.